Ahad, 21 Ogos 2011

Puasa

Sudah 3 tahun aku berpuasa di s.k.ng kain.Jadi library sekolah pada sebelah malam akan bertukar menjadi surau kecil untuk kami berterawih. Almaklumla dekat sekolah nie majoriti gurunya adalah islam. Jadi kami yg muslim nie bila menjelang ramadhan akan sama2 membersihkan library untuk dijadikan surau. Pada tahun ini diucapkan terima kasih buat c.medan,c.awie kerana berusaha bersungguh2 membersihkan library. Sampaikan libraryku bersih sebersihnya.hehe.

Untuk tahun ini, iman terawih ialah Cikgu Azizi manakala C.Awie jadi tok bilal. Kalu salah sorang xdak maka tiadalah terawih. Untuk terawih dekat sekolah hanyalah 2 saf shj. 1saf lelaki, 1 saf perempuan.Cikgu Lakinya ada 6 orang manakala perempuan 5 orang. Terawih dekat sini kami hanya adakan 8 rakaat dan 3 rakaat witir.

Manakala untuk Moreh, penyumbang terbesar setakat ini adalah geng2 C.Medan (Kak Nani yang muju buat---Isteri c.medan). Apapun puasa di Ng Kain bertambah meriah kerana ramainya cikgu muslim di sini.

Manakala aktiviti bermain badminton masih lagi diteruskan setiap petang walaupun kami berpuasa. Semangat kesukanan yang begitu kuat.Hehe.Kira abis badminton bleh trus balik umah terus berbukak posa.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan